Varm grillost med rostad paprika och örtdressing

Grillost möter söt rostad paprika och örtig dressing i denna enkla, smakrika rätt. Perfekt som förrätt, tillbehör eller en del av en mezetallrik.

2
8 ingredienser
Grillost
Fullskärm

Ingredienser

Ingredienser
  • 200 g Konstantines grillost
  • 2 Röda paprikor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 1 vitlöksklyfta (riven)
  • 1 tsk torkad oregano
  • Färsk persilja eller basilika
  • Salt & svartpeppar

Gör så här

Gör så här:

1. Dela paprikorna i halvor, ta bort kärnhus och lägg med skalsidan uppåt på en plåt.

2. Rosta i ugnen på 225°C i ca 15–20 minuter tills skalen svartnar lätt. Lägg i plastpåse 5 min och dra sedan av skalet. Skär i strimlor.

3. Skiva grillosten i ca 1 cm tjocka skivor och stek eller grilla gyllenbrun på båda sidor.

4. Lägg upp paprikan på ett fat, toppa med den varma grillosten.

5. Blanda olivolja, vinäger, riven vitlök, oregano och lite salt/peppar till en dressing. Ringla över.

6. Strö över hackad persilja eller basilika.

Servera som:

– Förrätt

– Vegetariskt tillbehör

– Del av en meze