Marinerade cornribs med salladsost/fetaost och dippsås

Av Sophie Björkman
17 ingredienser
Fullskärm

Ingredienser

  • 2 st förkokta majskolvar
  • 0.30 rödlök, finhackad
  • 0.30 chili, finhackad
  • 3 msk persilja, finhackad
  • ½ st salladsost/fetaost, smulad
Marinad
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vitlökspulver
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk sambal oelek
  • Salt och peppar
Dippsås
  • 2 dl gräddfil
  • 2 msk soja
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk vitlökspulver
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till dippsåsen, ställ i kyl

  2. Dela majskolvarna på längden i fyra lika stora stavar per majskolv

  3. Pensla på med marinaden

  4. Lägg sedan i airfryer/grill ca 10 minuter, tills de fått fin färg

  5. Finhacka chili, persilja och rödlök och blanda ihop

  6. Lägg ribsen på ett fat och toppa med chiliblandningen och smulad ost

  7. Servera med dippen