Grillad halloumi med citron, honung och färska örter

Enkel och smakrik rätt med gyllenstekt halloumi, söt honung, frisk citron och färska örter. Perfekt som förrätt eller del av en mezetallrik.

Av Konstantines
2
7 ingredienser
Grillad halloumi
Fullskärm

Ingredienser

Ingredienser
  • 200 g Konstantines halloumi
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 citron (saft + lite zest)
  • Färsk mynta eller persilja (hackad)
  • Svartpeppar
  • Eventuellt några granatäppelkärnor eller rostade nötter som topping

Gör så här

Gör så här:

1. Skiva halloumin i ca 1 cm tjocka skivor.

2. Hetta upp en stekpanna eller grillpanna med lite olivolja.

3. Stek halloumin tills den får en gyllenbrun yta på båda sidor, ca 2–3 min per sida.

4. Lägg upp på ett fat. Ringla över honung och pressad citron.

5. Strö över hackade örter, lite citronzest och avsluta med ett drag svartpeppar.

6. Toppa gärna med granatäpple eller rostade valnötter för extra textur och färg.

Servera som:

– Förrätt

– Del av en mezetallrik

– Topping på sallad