Spenat och fetaostpaj med ’nduja

Av Sophie Björkman
11 ingredienser
Fullskärm

Ingredienser

  • 1 färdigt pajskal
  • 3 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl riven ost
  • 150 g fetaost (ca 130 i pajen och resten som topping)
  • 65 g spenat, grovt hackad
  • Bredbar ’nduja
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • Körsbärstomater, kvartade
  • Basilika
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader (beroende på pajskalet)

  2. Blanda ihop vispgrädde, ägg, riven ost, salt och peppar

  3. Lägg pajskalet i en form och nagga botten

  4. Sprid ut spenat, fetaost och ’nduja jämt över formen

  5. Häll på äggblandningen

  6. Låt gräddas i ugn cirka 30-40 minuter tills pajen känns fast

  7. Låt stelna 

  8. Toppa med smulad fetaost, körsbärstomater, rödlök och basilika